`

Veus Valencianes

Columnas

Veus Valencianes

és un projecte de Ciència Ciutadana d'un grup d'investigadors -valencians i descendents de valencians- que formen part del Grup d’Estudis Demogràfics i de les Migracions (GEDEM) del Centre d’Estudis Demogràfics (CED) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'objectiu principal del projecte és investigar els grans corrents migratoris protagonitzats per valencians entre el País Valencià i Catalunya des de finals del S.XIX fins als nostres dies, així com els seus protagonistes. A banda, ens hem proposat els objectius següents: obtenir informació de primera mà sobre les característiques sociodemogràfiques de la població valenciana i els seus descendents a Catalunya; analitzar el testimoni d’immigrants valencians a Catalunya, amb la finalitat de recuperar la memòria històrica de les generacions més grans; i fer l’anàlisi de la transmissió de la identitat a partir dels membres vius de les nissagues d’origen valencià a Catalunya.

  

 

Com ho farem?

A través de dues enquestes: una dirigida a la població immigrada valenciana i una altra dirigida als descendents d'aquells valencians que van migrar a Catalunya.

I mitjançant una sèrie d'entrevistes en profunditat a immigrats valencians i als seus descendents en Catalunya.

Com participar?

És molt fàcil, només hauràs d’omplir una de les dues enquestes on-line, no et prendrà més de 15 minuts:

“VEUS VALENCIANES IMMIGRATS”: si ets immigrat valencià i vius a Catalunya.

“VEUS VALENCIANES DESCENDENTS": si ets descendents d’immigrats valencians a Catalunya.

 

            

 

 

Qui som?

Andreu Domingo i Valls

Andreu Domingo Valls (Saus –Alt Empordà-, 1958) és doctor en Sociología (1997), Máster en Demografía (1989), investigador (1984), sots-director del Centre d’Estudis Demogràfics (CED) des de 1997 i professor associat al Departament de Geografía de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des de 2006. És Investigador Principal del Grup d’Estudis de Demografia i Migracions (GEDEM), reconegut com a grup de recerca consolidat per la Generalitat de Catalunya des de 2005. 

Veure el CV extens aquí.


KenthKenneth Pitarch Calero (Londres, 1985) és llicenciat en Història (2009), Màster en Formació del Professorat d’Ensenyament Secundari i Batxillerat (2010), Màster en Demografia (2012) i Postgrau en Gestió i Tractament Digital de Documentació Històrica (2014). Des del 2011 treballa al Centre d’Estudis Demogràfics (CED) al projecte Five Centuries of Marriage (European Research Council, Advanced Grant).

Veure el CV extens aquí.

 


Amand Blanes

Amand Blanes LLorenç (Penàguila –Alacant-, 1964) és Doctor en Demografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), investigador contractat en el  Centre d’Estudis Demogràfics (CED) des de 1989 i professor associat en el Departament de Geografia de la UAB. Ha estat investigador principal del projecte I+D del Ministerio de Economía y Competitividad “Implicaciones sociodemográficas de las condiciones de salud en las edades adultas” (ref. CSO2009-09851).

Veure el CV extens aquí. 

 

  

 

 

Veus Valencianes és un projecte inscrit a la Oficina de Ciència Ciutadana:

 

 Projecte impulsat per:

Amb el suport de:

DIVERSITAT POBLACIONAL
VULNERABILITAT i 
RESILIÈNCIA